Eerste opleiding van de Vanesch Academy is met succes afgerond!

De afgelopen vier maanden hebben 9 carrossiers de “Lokale Marketing” opleiding van de Vanesch Academy met succes afgerond. Tijdens deze opleiding werden recente marketinginzichten met kennis van de carrosseriemarkt in België gecombineerd. Onder begeleiding van Gaston Maes, strateeg voor Vanesch Verf Groep, hebben de deelnemers de noodzakelijke basisvaardigheden verworven om de klanttevredenheid en professionele prestaties van het bedrijf te verhogen.

Iedere deelnemer heeft zijn eigen lokaal marktbewerkingsplan opgesteld om hiermee in de eigen regio aan de slag te kunnen gaan. Er werden interessante doelgroepen afgebakend om te gaan bezoeken of om contact mee op te nemen. Uiteraard werd ook een passend argumentarium bekeken en uitgetest. De marketing inzichten waarop dit praktijkseminarie is gebaseerd, zijn van de hand van Hoogleraar marketing Philip De Cleen, tevens schrijver van het boek ‘’Marketing, Go with the Flow’’. Als kers op de taart kregen de deelnemers op de laatste dag persoonlijke tips van Philip de Cleen zelf over hoe carrosseriebedrijven zichzelf professioneel online kunnen presenteren. Alle verkregen inzichten werden tijdens de cursus ook in echte praktijksituaties ingeoefend. Die nieuwe inzichten zullen de deelnemers helpen om zowel offline als online op een positieve manier hun naam achter te laten bij de gekozen doelgroepen.

Docent Gaston Maes is enthousiast over de actieve participatie en inbreng van de deelnemers: “Het mooie aan dit 5-daagse seminarie is dat moderne marketinginzichten volledig werden vertaald naar het praktische carrosseriegebeuren. De 9 deelnemers hebben hierbij een prachtige rol gespeeld door hun dagelijkse ervaringen te gebruiken in het kritisch omzetten van de theoretische modellen naar echte bruikbaarheid in de praktijk van het carrosseriebranche. Verder hebben de deelnemers door hun deelname een sterk statement naar de toekomst gemaakt, aangezien zij als carrosserie-ondernemers wel degelijk in de toekomst geloven en zich hiervoor positief engageren. Wie bewust werkt aan het verbeteren van klantentevredenheid en transparantie, zal op korte termijn immers ook een zeer betrouwbare en volwaardige partner zijn of worden voor interessante opdrachtgevers zoals verzekeraars, makelaars en vlootbeheerders. Dit seminarie was een uitgebalanceerde wisselwerking tussen theorie en carrosseriepraktijk. Ik hoop dat meerdere enthousiaste carrosseriemanagers op korte termijn resoluut zullen kiezen voor een versterking van hun actieve lokale marketing, gebaseerd op de recentste marketinginzichten.’’

Na de zomer starten twee nieuwe cursussen voor Vlaamse carrosseries over hoe zij hun social media kanalen het beste kunnen inzetten en gebruiken. Heeft u zelf interesse in een toekomstige cursus of wilt u meer informatie? Vraag uw accountmanager van de Vanesch Verf Groep naar de mogelijkheden of neem contact op met de Country Manager C. Van Deynse via cvandeynse@vaneschverfgroep.com. 

Vanesch Academy Lokale Marketing